Logo deschakelbarendrecht.nl

Jo Polak te gast bij Exxact

BARENDRECHT – 'Met Gorter aan Tafel' is donderdag 10 januari van 20 tot 21 uur weer te horen bij Exxact Barendrecht. Deze keer is Jo Polak te gast. Jo is gepensioneerd leraar. Hij werkte onder andere op de Groen van Prinsterer en als leraar in de kunstvakken en biologie op het Farell College.    

Ook organiseert hij al dertig jaar samen met René Baan de kunstmarkt in Barendrecht. Zijn liefde voor kunst is groot. Hij studeerde kunstgeschiedenis en is bij diverse kunstprojecten in de organisatie te vinden. Zelf heeft hij de schilderspenselen en doeken sinds zijn pensionering weer uit de kast gehaald. Maar een kunstenaar noemt hij zichzelf niet. 'Daar zijn er al zoveel van', zegt hij. Ook stapt Jo bijna iedere dag op de fiets om de polder in te gaan waar hij de mooiste natuurplaatjes met zijn camera vastlegt. De liefde voor de natuur kreeg hij van huis uit mee. Een veelzijdige man, met genoeg stof om over te praten tijdens de uitzending.

Arco van der Lee en Wouter Gorter zullen moeite krijgen om alle vragen die ze hebben in een uur uitzending te stellen.

In december werd de Barendrechter van het jaar bekend gemaakt. De titel ging naar Cees van den Heuvel. Op 10 januari zullen de eerste nominaties van 2019 bekend gemaakt worden. Wie wordt Barendrechter van deze maand?

Met Gorter aan Tafel is elke tweede donderdag van de maand live te beluisteren op Exxact Barendrecht in de ether op 106.4FM, op www.exxact.nl en via de app.

Meer berichten