Afbeelding
FOTO

Afscheid van dominee Taselaar

Algemeen

Na vijftien jaar het pastorale werk te hebben ondersteund, heeft dominee Piet Taselaar (80) zaterdag afscheid genomen van de Dorpskerk. Zijn zoon uit Mexico was speciaal naar Nederland gevlogen om erbij te kunnen zijn.

Dominee Piet Taselaar begon met zijn werk direct nadat hij met emeritaat was gegaan als predikant in Zwijndrecht. Het contact werd gelegd doordat gemeenteleden uit Barendrecht en dominee Taselaar elkaar ontmoetten tijdens vergaderingen in het land over het Samen Op Weg-proces, dat uiteindelijk heeft geleid tot de Protestantse Kerk Nederland (PKN).

,,Ik heb dit werk met heel veel plezier gedaan'', zegt dominee Taselaar. ,,In m'n hart was ik nog tien jaar doorgegaan, maar toch lijkt me dit een goed moment om te stoppen.'' Ds. Taselaar is ook nog actief in de Irenekerk in Ridderkerk, de plaats waar hij woont.

Dominee Taselaar begon zijn loopbaan in het onderwijs, waarin hij 25 jaar werkzaam was. Hij was directeur van een school voor lager en middelbaar beroepsonderwijs in Alphen aan den Rijn. Hij was dus gewend met jongeren te werken. En ook zijn eerste kerkelijke gemeente (na zijn studie theologie in Utrecht, die hij in zijn vrije tijd volgde) was een jonge gemeente. ,,Ik vroeg me dus af of ik het pastorale werk in Barendrecht wel moest gaan doen, want ik zou daar veel ouderen tegenkomen en ook veel begrafenissen moeten leiden. Maar achteraf gezien ben ik blij dat ik het gedaan heb. De vele gesprekken met ouderen hebben me veel gebracht. Ik herkende veel, en je maakt de mensen mee in hun kwetsbaarste, moeilijkste periode van hun leven. Ik kon er voor de ouderen zijn, maar zij gaven mij ook heel veel terug. Het was verbazingwekkend mooi werk.''

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant