De jonge Dextor is dol op aandacht en gezelligheid.
De jonge Dextor is dol op aandacht en gezelligheid.

Dextor zoekt baasje

Algemeen

BARENDRECHT - Incidenteel wordt een duo afgestaan, bijvoorbeeld twee katten of een koppel konijnen. Of dieren weer samen geplaatst moeten worden, hangt af van de band. Is deze niet hecht of zelfs slecht, dan wordt de keuze gemaakt een duo te scheiden.
Ook Dextor en zijn voormalige huisgenoot, een labrador, zijn van elkaar gescheiden. Dextor is een lieve Mechelse herder van ruim een jaar oud. Hij is dol op spelen met en werken voor zijn baas, maar Dextor vindt het ook fijn om bij je op de bank te liggen. Onbekenden worden altijd enthousiast door Dextor begroet. Hij is dol op aandacht en gezelligheid. Maar hoe dol Dextor op mensen is, zo'n hekel heeft hij aan soortgenoten. Dat is met name te merken tijdens een wandeling. Hij valt flink uit naar andere honden. Daarom moet je als eigenaar sterk in je schoenen staan, letterlijk en figuurlijk. Het is belangrijk dat Dextor leert andere honden te negeren. Daar wordt in De Dierenstee mee geoefend. Gelukkig zijn er al positieve resultaten behaald. Dextor heeft inmiddels zelfs een wandeling gemaakt met een vrouwelijke soortgenoot. Het trainen moet door zijn toekomstige baas worden voortgezet. Om de band tussen hond en baas te verbeteren wordt ook het volgen van een cursus aanbevolen. Dextor beheerst de basiscommando's goed en kan een paar uur alleen thuis blijven.
De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant