Afbeelding

Bezwaren blokkeren Bakker Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - De uitbreiding van Bakker Barendrecht op Nieuw Reijerwaard staat op losse schroeven. Projectontwikkelaar Heembouw heeft de bouwplannen 'on hold' gezet. Er is momenteel geen projectteam actief dat de realisering van een tweede complex voor Bakker voorbereidt.

Dat was vorig jaar wel anders. Toen werd door Heembouw gestreefd naar snelle realisering van een distributiecentrum van 30.000 vierkante meter dat door Bakker gehuurd zou worden. In de planning stond een bouwstart in juli 2018. Het bedrijfspand had al in april van dit jaar operationeel moeten zijn. Volgens de afspraken voor Nieuw Reijerwaard was gemeente Ridderkerk snel met het afgeven (binnen tien weken) van een omgevingsvergunning. Die bouwvergunning werd eind april verleend, maar is aangevochten door twee Rijsoordse belangenorganisaties.

Zij stellen dat deze plannen veel meer vrachtverkeer zullen brengen op de Rijksstraatweg. In navolging van stichting Oude Kern Rijsoord heeft nadien ook Bakker gepleit voor het verkeersluw maken van de Rijksstraatweg en maatregelen voor met name het vrachtverkeer. Het Ridderkerkse gemeentebestuur heeft hierop gereageerd met een afsluiting van de Rijksstraatweg voor vrachtverkeer aan de zijde van de Verbindingsweg. Dit in november bekendgemaakte besluit heeft niet geleid tot een doorbraak voor het onder vuur liggende bouwplan.

Voor het met ruimteproblemen kampende Bakker Barendrecht is een lange beroepsprocedure geen oplossing. De directie liet in oktober al weten alternatieve scenario's te onderzoeken ,,omdat de factor tijd een steeds grotere rol speelt".

Inmiddels heeft Bakker Barendrecht ingezet op uitbreiding op bedrijfsterrein Verenambacht, nabij de huidige vestiging aan de Handelsweg. Het bedrijf wil het een gedeelte van het complex van 4 Fruit Company in gebruik nemen voor opslag. Het zou gaan om tijdelijk gebruik van een bedrijfshal. Op basis van de Wet milieubeheer heeft de gemeente een maatwerkvoorschrift opgesteld met betrekking tot het geluid. Deze milieuvergunning is deze week ter inzage gelegd. Ook hier zijn weer bezwaren op mogelijk.

Advertenties uit de krant