Afbeelding

Help burencontact te verbeteren

Algemeen

BARENDRECHT – De meeste mensen ervaren een goed contact met de buren als een belangrijk onderdeel van hun woongenot. Er zijn allerlei vormen van burencontact. Als buren elkaar niet goed liggen en daardoor met elkaar in gesprek gaan lastig is, als het contact stroef loopt, of als er al ruzie is, kunnen de getrainde vrijwilligers van Buurtbemiddeling vaak uitkomst bieden.

Bemiddelaars vinden het fijn als buren weer beter met elkaar overweg kunnen, maar ervaren vaak ook veel persoonlijke voldoening. Een van hen vertelt: ,,Ik vind het altijd heel leuk om met mensen in gesprek te gaan om te trachten een oplossing te bereiken of het gesprek met elkaar weer op gang te brengen. Het geeft mij energie als ik merk dat mensen weer prettiger naast elkaar wonen. Voor mij is het bemiddelen een ultieme uitdaging met fijne diepgaande gesprekken. Buurtbemiddeling heeft me veel gebracht aan ervaring in gesprekstechnieken en mensenkennis tijdens mijn ontmoetingen."

Wie dit aanspreekt is welkom het team te komen versterken. Er is geen speciale opleiding of ervaring nodig, na de (verplichte) training kan men aan de slag. Er start binnenkort weer een training, die bestaat uit vijf avonden. Er zijn nog wat plekken vrij. Wie twijfels heeft over zijn of haar geschiktheid, kan contact opnemen voor meer informatie, of aanmelden voor een kennismaking. Dat kan via 0618633428 en buurtbemiddelingbarendrecht@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.buurtbemiddeling-barendrecht.nl.

Advertenties uit de krant