De heer Daamen krijgt uitleg over ‘Mijn Maasstad Ziekenhuis’
De heer Daamen krijgt uitleg over ‘Mijn Maasstad Ziekenhuis’

E-health week in Maasstad

Algemeen

ROTTERDAM - Met het patiëntenportaal 'Mijn Maasstad Ziekenhuis' kunnen patiënten nu ook thuis nalezen wat de dokter heeft verteld tijdens het consult. Onderzoekuitslagen zijn 24 uur nadat de uitslag bekend is zichtbaar voor de patiënten. Zij kunnen via e-consult een vraag stellen aan hun arts, een herhaalrecept aanvragen en informatie inzien, zoals hun afspraken, allergieën, metingen en diagnoses.

De heer Daamen is patiënt en zegt over het patiëntenportaal: ,,Heel handig dat ik thuis op mijn gemak de uitslagen kan bekijken. Zo kan ik deze ook zelf goed in de gaten houden." Tijdens de e-health markt van 21 januari tot en met 25 januari in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis kregen patiënten uitleg over de nieuwe mogelijkheden van het portaal. Daarnaast maakten bezoekers kennis met innovatieve uitvindingen in de zorg.

Met digitale ondersteuning in de zorg, e-health, krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen. Daarom hielden het ministerie van VWS en ECP Platform voor de InformatieSamenleving van 21 tot en met 26 januari voor de derde keer de e-healthweek. In dit kader organiseerde ook het Maasstad Ziekenhuis de e-health week.

Advertenties uit de krant