Afbeelding

Calvijn Juliana weer Excellent

Algemeen

ROTTERDAM - Calvijn Juliana, gevestigd in Rotterdam-Zuid, ontving maandag 21 januari opnieuw het predicaat Excellente School van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In een gebied dat op vele terreinen achterstanden kent, bewijst Calvijn Juliana dat uitblinken mogelijk is. De school doet dit al jarenlang en mag zich sinds 2012 excellent noemen.

Calvijn Juliana is een school voor vmbo-(g)t in Charlois, hartje Rotterdam-Zuid. De jury prijst de manier van werken. Door het op school maken van het huiswerk, het bieden van maatwerk, de intensieve leerlingbegeleiding en de moderne ICT-faciliteiten worden leerlingen uitstekend voorbereid op hun vervolgstudie. Het slagingspercentage van de afgelopen jaren, gemiddeld 98 procent, bevestigt dit.

Het is niet vanzelfsprekend dat een school die het predicaat eerder ontving dit nogmaals krijgt uitgereikt. Een school moet blijven ontwikkelen om te zorgen dat ze excellent blijft. De helft van de leerlingen verlaat de school met een diploma op een hoger niveau dan het basisschooladvies. Directeur Arie Boom is uitermate blij dat de school opnieuw de erkenning heeft gekregen en is trots op eenieder die bij de school betrokken is. ,,Wij doen de dingen niet om excellent te worden, maar we geven goed onderwijs dat we voortdurend verbeteren en dat maakt Juliana excellent. Onze docenten zetten alles op alles. Leerlingen zijn in goede handen bij ons en voelen dat ook zo. De prettige manier van samenwerken met ouders maakt het compleet.''

Advertenties uit de krant