Afbeelding

Heldinnen in het zonnetje

Algemeen

BARENDRECHT - Opvallende, onzichtbare, dode en levende, grootse en kleine heldinnen. Zij zijn het thema op Internationale Vrouwendag op 8 maart in Barendrecht. Gemeente Barendrecht en netwerk ViZi slaan de handen ineen en houden deze dag in het gemeentehuis van 8.30 tot 12 uur een bijeenkomst over de heldinnen in Barendrecht.

Heldinnen zijn te vinden in elke stad of in elk dorp. Ook Barendrecht heeft zo'n heldin: Suze Groeneweg. Een eeuw geleden was zij het eerste vrouwelijke Tweede Kamerlid. Maar ook nu zijn er helden te vinden in Barendrecht: mensen die je inspireren het beste uit jezelf te halen of mensen die iets doen waar jij nooit de tijd of energie voor zou hebben. Heldinnen zijn niet per se beroemd. Vaak zijn het moeders, oma's, juffen, buurvrouwen of vriendinnen.

Iedereen kan vanaf nu tot en met 8 februari zijn of haar heldin in Barendrecht nomineren. Er zijn vier leeftijdscategorieën: 0-20 jaar, 21-40 jaar, 41-60 jaar en 60+. Binnen iedere categorie een heldin nomineren mag ook. Nomineren kan via het formulier op netwerkvizi.nl/intl-vrouwendag-2019.

Vanaf 11 februari kan iedereen stemmen op de genomineerde heldinnen. Ook die informatie komt onder bovengenoemde link te staan. Tijdens de heldinnenochtend op 8 maart worden de vier grootste heldinnen bekend gemaakt.

Programma: 8.30 uur: inloop. 9 uur: opening door wethouders. 9.15 uur: inleiding door dagvoorzitter. 9.30 uur: Heldinnen Quiz en nominaties categorie 0-20 jaar en 21-40 jaar. 10.15 uur: pauze. 10.30 uur: vervolg quiz en nominatie categorie 41-60 jaar en 60+. 11.15 uur: Modeshow Heldinnenhoeden door Myra van der Korput. 11.30 uur: napraten en netwerken.

Een ticket boeken voor 8 maart kan via www.eventbrite.nl en de website van netwerk ViZi.

Advertenties uit de krant