Afbeelding

Noud zoekt een rustig thuis

Algemeen

BARENDRECHT - In De Dierenstee wachten momenteel twee katers met een vrij pittig karakter op een nieuw thuis. Beide dieren zijn na een uitwisseling met een andere opvang in De Dierenstee terechtgekomen. Met een uitwisseling hoopt men altijd de kans op plaatsing te vergroten.

Een van hen is de ruim elf jaar oude Noud. Hij is afgestaan omdat hij zijn vorige eigenaar zou hebben gebeten en zelfs zou hebben aangevallen. Of Noud dit gedrag al lang vertoonde of pas sinds korte tijd is niet bekend. De enige aanleiding die men kon bedenken voor Nouds gedrag was het feit dat hij niet de mogelijkheid had om naar buiten te gaan. Noud had alleen een balkon tot zijn beschikking en misschien wil hij juist heel graag naar buiten. De vraag is of het felle gedrag van Noud tot het verleden behoort als hij in een huis met ruime tuin wordt geplaatst. Hij heeft nu eenmaal geen aanhankelijk karakter. Noud kan af en toe, op zijn manier, wel gezellig zijn. Hij speelt graag en kan ook tegen je aan kletsen. Dat alles moet vaak wel op gepaste afstand plaatsvinden en Noud aaien zit er zeker (nog) niet in.

Voor Noud wordt daarom gedacht aan plaatsing op een boerderij of een soortgelijke plek, als het maar niet te druk is voor Noud. Daarbij heeft hij een enorme hekel aan soortgenoten. Noud doet heel lelijk tegen hen en kan absoluut niet bij andere katten geplaatst worden. Een plek waar hij de enige kat is, waar er niet teveel van hem wordt verwacht en met veel buitenruimte is de ideale plek voor deze mooie kater.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant