Afbeelding

Filmpremière Het geheim van Sophia

Algemeen

BARENDRECHT - De speelfilm Het geheim van Sophia beleefde zondag 3 februari om 10.30 uur haar première in drie geheel uitverkochte zalen van Pathé de Kuip te Rotterdam. Tegelijkertijd werd de film uitgezonden voor alle patiënten in Sophia kinderziekenhuis en Radboud te Nijmegen. Andere academische ziekenhuizen volgen in de dagen hierna.

De film is gemaakt voor, door en met onder meer patiënten en medewerkers van ErasmusMC-Sophia te Rotterdam en laat de kinderen even vergeten dat ze ziek zijn. De film is een vervolg op deel 1 en 2, bedacht en geschreven door Danny Bliek en geregisseerd door Yvonne van der Haven, beiden uit Barendrecht. Ook de zangeressen Carmen van der Poel, Celia Tieman, Lisa Goedhart, Joëlle Vliegenthart, Lupa Ranti en Lotte 't Hart verleenden hun medewerking, evenals Ellen Barendregt. 

In Het geheim van Sophia beleven twee zieke kinderen een spannend avontuur. Er wordt hen gevraagd om het bed waarin je je dromen echt kunt beleven te beschermen tegen De Wolf en De Witch, die het bed willen stelen. Ze komen voor steeds hetere vuren te staan en in andere tijden en andere werelden terecht. Dan komen ze erachter dat iedereen recht heeft op een eigen droom en dat zelfs mensen met kwade bedoelingen mooie dromen hebben.

In de film spelen naast patiënten en medewerkers ook bekende acteurs mee. Jada Borsato (Zoey), Sepp Ruiters (Raaf), Aysegül Karaca (zuster Ella) en Aldo de Jong (Professor Hoeslaken) spelen de hoofdrollen. Andere bekende namen zijn: Arjan Smit (Sesamstraat), Pamela Teves, John Jones en Richard Spijkers. De productie is in handen van Hans van der Hulst van Global Film Factory in samenwerking met Sophia-TV.

Na de Rotterdamse première zal de film voor alle kinderen en volwassenen in Nederland en daarbuiten vertoond worden. Kijk voor meer informatie op www.hetgeheimvansophia.nl, www.facebook.com/hetgeheimvansophia, www.instagram.com/hetgeheimvansophiadefilm en https://youtu.be/q4VzFJwRikg.

Advertenties uit de krant