Afbeelding

Twee cello-uitvoeringen

Algemeen

BARENDRECHT - De volwassen celloleerlingen van Marije de Jong van CultuurLocaal geven maandagavond 11 februari een uitvoering in de BaerneZaal, Buitenlandse Baan 1. Woensdag 13 februari zijn haar jonge leerlinge aan de beurt.

Marije gebruikt in haar lessen de boeken uit de Suzuki-methode. Daarin staan veelal klassieke stukjes en later ook stukken van bijvoorbeeld J.S. Bach, Beethoven, Lully en Breval. Naast een selectie uit deze werken worden ook celloduetten uitgevoerd, waarin leerlingen samenwerken.

Aan het eind van beide uitvoeringen speelt Marije de Rococovariaties van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Een indrukwekkend moeilijk werk van bijna twintig minuten, gemaakt voor cello en orkest, maar deze keer uitgevoerd op cello en piano. De pianobegeleiding is op beide avonden in handen van Wim Soeters.

De volwassen leerlingen beginnen om 19.30 uur, de jonge leerlingen om 19 uur. De toegang is gratis. Iedereen die het cellospelen eens van dichtbij wil meemaken, is harte welkom. Voor inlichtingen en inschrijven kan men contact opnemen via miranda@cultuurlocaal.nl. Zie ook www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant