Afbeelding

Heemraad en pleegzorg in Gemeenteloket

Algemeen

BARENDRECHT – Donderdag 7 februari vertelt Leo van Gelder in Exxact radioprogramma Gemeenteloket over het belang van het waterschap. Ook gaan de presentatoren in gesprek met Barendrechtse pleegouders naar aanleiding van berichtgeving in KRO/NCRV-televisieprogramma De Monitor.

Leo van Gelder is als heemraad lid van het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Hollandse Delta. Hij heeft onder meer waterveiligheid, educatie en handhaving in zijn portefeuille. Afgelopen week was het precies 66 jaar geleden dat de watersnoodramp grote delen van Zeeland en Zuid-Holland onder water zette. Ook delen van Barendrecht kwamen onder water te staan. Van Gelder kijkt hierop terug en vertelt over het belang van het waterschap en goed waterbeheer.

Afgelopen zondag werd in KRO/NCRV-televisieprogramma De Monitor een zorgelijk beeld neergezet over de pleegzorg in Nederland. Aan de voorzitter van de regionale pleegouderraad, Marian Rink, vragen wij of dit beeld wordt herkend. Ook vertellen Barendrechtse pleegouders over hun ervaringen.

Gemeenteloket is het politieke radioprogramma van Exxact Barendrecht. Het programma is elke donderdag vanaf 19 uur te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. Meer informatie en eerdere uitzendingen zijn te vinden op exxact.nl/gemeenteloket.

Advertenties uit de krant