Het traditionele eieren zoeken in de Oranjetuin.
Het traditionele eieren zoeken in de Oranjetuin.

Voortbestaan Oranjetuin in gevaar

Algemeen

BARENDRECHT - Het voortbestaan van de Oranjespeeltuin is in gevaar, omdat er te weinig vrijwilligers zijn om de speeltuin te draaien. De afgelopen jaren is het aantal vrijwilligers steeds verder afgenomen, waardoor het werk door minder mensen moet worden gedaan. Dit is niet langer houdbaar. Verschillende pogingen om hier verandering in te brengen, hebben geen resultaat opgeleverd. Dit schrijft de speeltuinvereniging op haar Facebook-pagina.

Het bestuur heeft vandaag de leden hiervan op de hoogte gesteld. Het bestuur van de Oranjespeeltuin komt graag in contact met mensen, ook niet-leden, die een steentje bij willen dragen, hoe klein of groot dan ook. 'We hebben jullie hulp keihard nodig om de Oranjespeeltuin in de huidige vorm te behouden. We willen graag een speeltuin blijven met goede voorzieningen waar kinderen veilig kunnen spelen en waar leuke activiteiten plaatsvinden zoals eieren zoeken met Pasen en Halloween. Wil je zelf iets doen voor de speeltuin of weet je iemand anders die hiervoor belangstelling heeft? Laat het ons weten! Als jouw tip een nieuwe vrijwilliger oplevert, dan is je beloning een doos (oranje) tompouces', schrijft het bestuur aan leden.

Als er dit speeltuinseizoen geen versterking gevonden wordt, is het bestuur genoodzaakt zijn neer te leggen. 'Hopelijk is dit niet nodig en kunnen we de mooiste speelplek van Barendrecht, die sinds 1958 bestaat, behouden zodat alle kinderen hiervan kunnen blijven genieten. We rekenen op jullie hulp!'

Contact opnemen kan met voorzitter Michiel van Kruijsbergen via voorzitter@oranjespeeltuin.nl of 0653476733.

Advertenties uit de krant