Afbeelding

Outreach in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT – Barendrechters Johan Bahlman en Christiaan Molenaar zijn dinsdag 19 januari te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Zij waren het afgelopen half jaar op Outreach naar Zuid-Afrika. Zij hebben zich aangesloten bij 'Youth with a mission'. Deze organisatie is wereldwijd actief.

In Zuid-Afrika zit deze organisatie in meerdere steden. In een oud, omgebouwd ziekenhuis heeft de organisatie een basis van waaruit trainingen worden gegeven en er een eetzaal en slaapplekken zijn. De organisatie biedt voor jongeren een programma van een haf jaar om god beter te leren kennen en dit te delen met de mensen om hen heen.

De eerste drie maanden hebben Johan en Christiaan trainingen gevolgd en de tweede drie maanden waren zij op 'Outreach'. Eerst zijn zij in Zimbabwe actief geweest. Zij hebben scholen en ziekenhuizen bezocht, maar zijn ook actief op straat geweest. Alleen al door te luisteren gebeurden er wonderen. In de uitzending praten Johan en Christaan over hun ervaringen en over de kansen die zij voor deze reis hebben gezien. Wat willen zij in Barendrecht met de hun opgedane ervaringen gaan doen?

Hart voor Barendrecht is op dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht, te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via www.exxact.nl. Uitzendingen terugluisteren kan op www.hartvoorbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant