<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Remco Abel: 'We laten de Abel-sfeer terugkomen'

POORTUGAAL - ,,In dezelfde week zat ik al om de tafel om de nieuwe bouwplannen voor Abel te bespreken." Remco Abel is aan het woord, vijf maanden nadat het restaurant en woonhuis van de familie Abel afbrandden.
De nacht van 19 september 2018 zullen Remco, Sigrid en hun drie kinderen nooit meer vergeten. ,,Een groot drama", noemt Remco het. ,,Je ziet het werk van ruim negentien jaar in vlammen opgaan. En we waren ook meteen ons huis kwijt." Het gezin kon via vrienden in een gemeubileerde woning in Rhoon terecht. ,,De ochtend na de brand stonden er al tassen met kleding op de stoep. We hebben de reacties van de gemeenschap gevoeld als een warme deken. Iedereen was zo betrokken bij ons. Dat was mooi om te ervaren. Er werden donatieacties op touw gezet en we ontvingen in totaal meer dan 7.000 euro. Dat maakte ons ook verlegen. We hebben het bedrag weggezet en willen er iets mee terug doen voor Albrandswaard. We denken aan een groot openingsfeest of een kunstwerk. Maar dat staat nog niet vast."

Geluk bij een ongeluk
Het nieuwe huis wordt momenteel gebouwd tegenover Tasman, het andere restaurant van de familie. ,,Dit stond al in de planning. De bouwvergunningen waren er al. Dus dat was een geluk bij een ongeluk", vertelt Remco. De plannen voor het nieuwe restaurant zijn al vergevorderd. Het hoofdgebouw is goedgekeurd, nog een paar kleine aanpassingen in de bijgebouwen en dan kan het naar de architect die een definitieve tekening zal maken. Het restaurant wordt iets groter – het gedeelte waar het woonhuis stond wordt bij de zaak getrokken – maar verder zal het concept hetzelfde blijven. ,,De Abel-sfeer willen we zeker weer laten terugkomen. Het wordt Abel in een modern jasje. Het positieve aan deze wederopbouw is dat we het nu vanaf de start helemaal naar ons zin kunnen maken. Toen we de deuren in 1999 openden hadden we het pand overgenomen en hebben we in de loop van de jaren aanpassingen doorgevoerd."

Heropening
Eind 2019 wil Remco de deuren van Abel weer opengooien. Voor 2020 staan er al afspraken in de agenda. En deze zomer zal er een pop-up Abel neergezet worden, zodat het terras volop gebruikt kan worden.
,,Halverwege mei dit jaar hopen we weer de eerste drankjes te serveren."
Remco hoopt dat de personeelsleden die elders zijn gaan werken weer terug zullen komen. Een deel van het vaste personeel werkt bij Tasman omdat ze daar de openingstijden hebben verruimd.

Positief
Remco is ontzettend positief. ,,Het is een groot drama geweest en nog steeds vloeien de tranen weleens. We zijn veel kwijt en dan denk ik vooral aan foto's, tekeningen van de kinderen en persoonlijke spulletjes waar herinneringen aan vastzitten. Maar het heeft geen zin om bij de pakken neer te gaan zitten. Sigrid en ik zijn hard aan het werk. We hebben er veel zin in om straks onze gasten weer te kunnen ontvangen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>