De website geeft tips om makkelijk wat duurzamer te leven
De website geeft tips om makkelijk wat duurzamer te leven

Een dagje groen

Algemeen

REGIO - Milieu Centraal trapte dinsdag 'Een Dagje Groen' af, een landelijke campagne die Nederlanders helpt duurzame stappen te zetten. Miljoenen mensen willen duurzame keuzes maken, zoals minder vlees eten of korter douchen, maar vinden dat ze daarin onvoldoende slagen. Dat blijkt uit een onderzoek door Motivaction. Op Eendagjegroen.nl kunnen consumenten experimenten aangaan en zien daar direct hoeveel zij het milieu daarmee helpen. Bovendien wordt op de website opgeteld wat alle deelnemers samen voor het milieu betekenen.
Duurzaamheid is een populair thema. Toch blijkt uit het onderzoek dat er nog veel te winnen valt als het gaat om duurzame gewoontes. Vier van de tien Nederlanders eet 's avonds bijvoorbeeld nooit vegetarisch, terwijl een aanzienlijk deel dat vaker wil doen. Op andere gebieden hebben Nederlanders de smaak al te pakken. Acht van de tien scheidt bijvoorbeeld wel eens plastic afval en 72 procent doucht met regelmaat niet langer dan vijf minuten. Uit het onderzoek blijkt dat vooral mensen die al bepaalde duurzame gedragingen vertonen, openstaan om dat vaker te doen.
Op Eendagjegroen.nl staan zestien praktische acties die mensen kunnen ondernemen om duurzamer te leven. Iedereen kan een of meer acties selecteren en een doel voor zichzelf stellen, bijvoorbeeld 25 dagen (plastic) afval scheiden, tien dagen vergeten kleren dragen of veertig dagen geen kaas eten. Dat kan in je eentje of met vrienden, collega's en familie.

Advertenties uit de krant