Logo deschakelbarendrecht.nl

College is present bij Yulius

BARENDRECHT - Het College van B&W bracht dinsdag 12 februari een bijzonder bezoek aan kinderen bij Yulius. Present organiseerde voor het college een waardevolle middag. De collegeleden kwamen in contact met zorgmedewerkers van Yulius aan de Boerhaavelaan en ontmoetten in een rustige setting kinderen die daar worden behandeld.

Van hen hoorden zij hoe de kinderen hun verblijf ervaren en wat het met hen doet. Geen werkbezoek over bestuurlijke grote lijnen en beleidszaken, maar juist een praktische en 'kleine' activiteit. Dat waren de uitgangspunten van Present Barendrecht voor het project, in samenwerking met de enthousiaste leiding van afdeling Yulfun.

Yulfun is een speciale afdeling voor de 'long-stay' patiëntjes, waar zij een keer per week knutselen. Daar hebben zij even geen zorgen of behandelingen, maar zijn zij lekker ergens anders mee bezig. Hoewel de kinderen het bezoek van burgemeester Jan van Belzen en de wethouders heel spannend vonden, was het ijs snel gebroken. Binnen mum van tijd zaten ze samen te knutselen en kletsen. Al doende ontstonden soms bijzondere en ontroerende gesprekken.

Aan het begin van de middag kwam het college bij Yulfun binnen met een tot de rand toe gevulde mand met knutselspullen. Aan het einde van de middag gingen zij met een figuurlijke mand vol ervaringen en emoties weer weg. Zoals één van de wethouders het verwoordde: ,,Ik ben diep onder de indruk. Dit is een ervaring die ik niet snel zal vergeten."

Meer berichten