Afbeelding

'ProDemos schuift aan' in bieb

Algemeen

BARENDRECHT - Meer weten over de Provinciale Staten en de Waterschapsverkiezingen van 20 maart? Bibliotheek AanZet en ProDemos houden een informatiebijeenkomst op dinsdag 5 maart. Van 19 tot 21 uur is iedereen welkom in Bibliotheek Het Kruispunt, om mee te doen met een laagdrempelig programma over de rol van de provincie, de Statenverkiezingen en het kiezen van een politieke partij.

Verkiezingsspecial 'ProDemos Schuift aan' is ontwikkeld door ProDemos, dat zich richt op politieke participatie door burgers. AanZet en ProDemos vinden het belangrijk dat mensen die de politiek misschien niet op de voet volgen op een toegankelijke manier geïnformeerd worden.

Waar beslissen de Provinciale Staten en de Waterschappen eigenlijk over? Wat is het verschil tussen 'feit' en 'fabel'? Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers er alles over. Ze spelen politieke bingo, gaan aan de slag met onderwerpen die voor hen van belang zijn en denken na over hun eigen standpunten. Deelnemers krijgen op een luchtige manier informatie over de Provinciale Staten en de Waterschapsverkiezingen. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dit kan via de website van de bibliotheek en aan de balies van AanZet.

Advertenties uit de krant