Afbeelding

Belastingaangifte doen in bibliotheek

Algemeen

BARENDRECHT - Vóór 1 mei moet het belastingformulier weer worden ingevuld. Daarvoor kan men vanaf 1 maart terecht bij Bibliotheek AanZet. Medewerkers kunnen meer vertellen over de digitale cursussen en over organisaties die kunnen helpen bij de belastingaangifte.

Wie zelf belastingaangifte wil doen, kan gebruik maken van de gratis faciliteiten in Bibliotheek Het Kruispunt en Bibliotheek Carnisselande. In deze vestigingen is een speciale computer met veilige internetverbinding en privacy beschikbaar. Het printen van Belastingdienst-documenten is voor iedereen gratis. Wie belastingaangifte wil doen, kan zich melden aan de balie. Ook voor algemene, praktische vragen staan de bibliotheekmedewerkers klaar.

In beide bibliotheken is de gratis cursus Klik & Tik te volgen. Hier leren deelnemers in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet, zoals leren typen, werken met Word en kennismaken met en zoeken op het internet en e-mailen. In Het Kruispunt kan men ook terecht bij het Digitaal Inloopspreekuur, met vragen over mobiele telefoon, laptop, tablet, e-reader en het internet. Actuele data en tijden van de cursussen staan in de agenda op www.debibliotheekaanzet.nl en zijn te krijgen aan de balie.

Advertenties uit de krant