Afbeelding

Gemeente werkt aan snelladers

Algemeen

BARENDRECHT – Wethouder Arnoud Proos (Economische Zaken) is in gesprek met tankstations in Barendrecht om snelladers voor elektrische auto's te plaatsen. Ook brengt de gemeente locaties in kaart waar nieuwe aanbieders snellaadstations kunnen vestigen.

Proos: ,,Door te voorzien in voldoende snelladers stimuleren we het gebruik van de elektrische auto. Daarmee maken we het verkeer stiller en de luchtkwaliteit beter." Nederland staat in de top 5 van het aantal verkochte elektrische auto's in Europa. Om deze duurzame trend voldoende te kunnen faciliteren, zijn genoeg snelle oplaadpunten nodig. Die ontbreken nu nog in Barendrecht.

Wel beschikt Barendrecht over circa 250 gewone laadpalen. Deze staan bij plekken waar mensen langere tijd verblijven, zoals bij winkels en woonhuizen. Snelladers zijn echter bedoeld voor een korte tussenstop, waarbij chauffeurs elektriciteit met veel hogere vermogens kunnen 'tanken'. Het is vooralsnog onbekend hoeveel snelladers er in Barendrecht verschijnen. De gemeente onderzoekt ook mogelijkheden voor het aanbieden van nieuwe brandstoffen, zoals waterstof.

Advertenties uit de krant