Afbeelding

Hormann te gast in Het Kruispunt

Algemeen

BARENDRECHT - De Ridderkerkse schrijver Gerhard Hormann geeft woensdag 3 april een lezing in Het Kruispunt, voorafgaand aan de film 'Tully'. De lezing is in combinatie met de film voor een klein prijsje te bezoeken.

Gerhard Hormann (57) begon in januari 2018 aan een experiment: een jaar lang gemiddeld elke werkdag naar de bioscoop. Voor hem had het een dubbele betekenis, omdat het tevens een manier was om te onderstrepen dat hij sinds zijn 55e met deeltijdpensioen is en zijn tijd vrij kan indelen. Zo zag hij in twaalf maanden tijd meer dan 250 films.

Op 3 april vertelt hij niet alleen uitvoerig over zijn bevindingen, maar ook over zijn persoonlijke favorieten. Tully is een film die hij normaal gesproken over het hoofd zou hebben gezien. ,,Omdat de poster de kijker volledig op het verkeerde been zet en maskeert dat Charlize Theron voor haar rol als ploetermoeder eigenlijk een Oscar had verdiend. Het is een indringend drama met een komische ondertoon en een verrassende twist, die laat zien hoe lastig het als vrouw is al die verschillende rollen naar volle tevredenheid te vervullen.'' Hormann schreef een dagboek over zijn ervaringen (Een jaar in het donker), dat onlangs verscheen bij uitgeverij Just Publishers.

De avond begint om 18.45 uur met de lezing. Daarna verkoopt The Read Shop Barendrecht diverse boeken van Hormann en signeert Hormann deze boeken. Om 20.15 uur start de film Tully. De film heeft lovende recensies ontvangen. Voor 3,50 euro kunnen de film en lezing worden bezocht in Het Kruispunt. Meer informatie en ticketverkoop via: www.theaterhetkruispunt.nl/tully.

Advertenties uit de krant