Afbeelding

Cursus 'Leven na de doop'

Algemeen

BARENDRECHT - In het kader van het jaarthema 'Te water!' worden in de veertig dagen voor Pasen in wijkgemeente Carnisse Haven (Noordersingel 30) drie avonden gehouden rond het thema 'Leven na de doop'. Ouders, verzorgers, grootouders, andere opvoeders en overige belangstellenden worden uitgenodigd in gesprek te gaan over geloofsopvoeding. De bijeenkomsten op 13 en 27 maart en 10 april beginnen om 20 uur.

Ouders die hun kinderen laten dopen, beloven dat zij hun kinderen zullen voorgaan op de weg achter Jezus Christus aan. In de praktijk blijkt het niet zo eenvoudig om deze belofte waar te maken. Hoe moet je kinderen voorgaan als je zelf met vallen en opstaan je weg in probeert te vinden? Elke leeftijd brengt zijn eigen vragen en problemen met zich mee.

Op de avonden worden de vragen bekeken vanuit het perspectief van ouder(s), grootouder(s) en kerkleden. Iedereen die belangstelling heeft kan deelnemen (ook wie geen kinderen heeft).

De eerste avond is gericht op kinderen in de leeftijd tot acht jaar en heeft als thema 'Met de paplepel ingegoten.'. Woensdag 27 maart staat de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar centraal met als thema: 'Wát geloof je nu eigenlijk?' en de laatste avond komen tieners van twaalf tot en met achttien jaar aan bod. Die avond is het thema: 'Ik geloof het wel!'.

De cursus wordt geleid door dominee Bert de Wit en kerkelijk werker Anne-Mieke van Oost-Reiber. Het is niet noodzakelijk alle drie de avonden bij te wonen, maar dit mag wel. Toegang is gratis, aanmelding is wenselijk. Dit kan via predikant@carnissehaven.nl. Hier kan men ook voor meer informatie terecht.

Advertenties uit de krant