<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl

Een leven lang in dienst van Palm Party House

De meeste collega's van Corrie van Liesveld waren nog niet geboren toen zij voor haar eerste werkdag bij Palm Party House in Zwijndrecht naar binnenstapte. Dat is deze maand veertig jaar geleden. Corrie was 35 en tot die tijd had ze met haar man Piet op de binnenvaart gezeten.

Door Ronald Hooijmeijer

Corrie: ,, Onze dochter Jolanda ging naar het schippersinternaat, maar kon er niet wennen. Ze had veel last van heimwee. Daardoor zijn wij aan de wal gaan wonen en werken. Palm Party House was in die jaren meer bekend als 'de bowlingbaan boven Ames'. Tegenwoordig kennen de mensen ons van naam en wordt de autodealer niet meer genoemd."
,,Ik ga graag met mensen om en ben sociaal. Werken bij Palm Party House vind ik dan ook nog steeds heerlijk om te doen. Niet meer fulltime, maar vorige week draaide ik toch nog 25 uur."
Corrie brengt, veelal jonge, nieuwe collega's de fijne kneepjes van het vak bij. Pas als ze die proef hebben doorstaan, mogen ze de gasten aan tafel helpen. Zelfs directeur en eigenaar André de Jong is door Corrie wegwijs gemaakt in het onderkomen aan de Langeweg.
André: ,,Corrie heeft me inderdaad de weg leren kennen. Corrie, hoe gaat het licht aan? Corrie, hoe gaat de kassalade open? Corrie, waar staat de voorraad glazen? Hoe gek de vraag ook, ze wist het antwoord. Ik ben dan ook blij dat ze ook na haar pensioen nog parttime bij ons is blijven werken. We vinden sowieso ervaren personeel heel belangrijk. Veertig dienstjaren is een uitzondering, maar we hebben meerdere medewerkers die al meer dan twintig jaar in dienst zijn. Een goede mix tussen jonge onervaren en meer ervaren medewerkers is erg belangrijk om het serviceniveau dat we willen bieden vast te houden."

72 dienstjaren
Eén zo'n zeer ervaren medewerker is Theo van den Berg. Acht jaar na de jubilaris kwam hij in dienst, om nooit meer weg te gaan. André: ,,Theo doet echt alles in het bedrijf. Hij helpt in de bediening, voert onderhoud uit waar dat maar nodig is, maar staat ook achter het mengpaneel de muziek te verzorgen. Iedereen kent ook Theo. Alle vaste gasten, maar gek genoeg ook de mensen die zomaar één avondje komen. 'Bedankt hè, Theo', hoor je dan als ze weggaan. Of ze elkaar al jaren kennen. En dan denk ik: hè, hoe lukt hem dat? Maar tegelijk ben ik trots dat ik zo'n man in het bedrijf heb lopen."
De beide oudgedienden luisteren rustig naar de mooie woorden van André. Voor hen is het de normaalste zaak van de wereld dat ze werken zoals ze werken.

Amaretto
Blijft natuurlijk de vraag naar een leuke anekdote. Die moet toch wel te vertellen zijn met 72 dienstjaren aan één tafel. Dat valt vies tegen. Al is dat misschien wel juist de bescheidenheid die het horecapersoneel zo siert.
,,Ik denk dat het toch de afsluiting van de zondagavond is", zegt Theo na enig nadenken. ,,We hebben lange tijd Moonlight bowlen gehad. Als afsluiting van die zondagavond namen Corrie en ik steevast plaats aan de bar. Aten we samen een patatje met frikandel en een lekker glaasje Amaretto erbij." Corrie lacht. Beiden denken zichtbaar met plezier terug aan die momenten.
André: ,,Dat afsluiten van de avond doen we nog steeds overigens. Iedere zaterdag als de gasten weg zijn, blijft de frituur nog aan. Eten de medewerkers met elkaar patat en een snack. Zitten er toch zo'n twintig tot vijfentwintig mensen om een uur of twee 's nachts na een dag hard werken gezellig met elkaar te eten. Die gezelligheid en het teamgevoel stralen we uit naar de gasten. Dat zien ze, dat voelen ze en dat draagt voor hen bij aan een gezellige avond uit. Nee, ik ben er niet altijd meer bij. Vooral 's zomers moet ik weer vroeg in onze vestiging De Theetuin in Rijsoord zijn, dus dan ga ik wat eerder naar huis om toch nog wat slaap te pakken."
Dinsdag 19 februari is de jubilaris door collega's en oud-collega's tijdens een drukbezochte receptie in het zonnetje gezet. palmpartyhouse.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>