Afbeelding

Kenniscafé 'Lezen op maat'

Algemeen

BARENDRECHT - Vaak (voor)lezen heeft een positieve invloed op de woordenschat, taalontwikkeling en het maatschappelijk succes van kinderen. Maar wat als (voor)lezen een grote uitdaging is? Hoe bereik je alle kinderen tijdens het voorleesmoment? Of hoe maak je kinderen enthousiast om zelf te gaan lezen? Het Kenniscafé 'Lezen op maat' in de bibliotheek biedt een avond vol inspiratie voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Gastspreker is Erna van Koeven, expert op het gebied van taal, lezen en dyslexie. 

Erna van Koeven: ,,Ik houd me bezig met onderwijs in taal en lezen. En met curriculum- en onderwijsontwikkeling. Daarnaast ben ik (co-)auteur van vakpublicaties over taaldidactiek, leesdidactiek en jeugdliteratuur."

Erna neemt deelnemers mee in de laatste onderzoeken en innovaties rondom geletterdheid en schoolsucces. Tijdens het Kenniscafé komen nieuwe vormen om het (voor)leesplezier te vergroten aan bod. Zoals voorlezen met gebaren. En welke apps, websites en luisterboeken kunnen professionals gebruiken om de drempel te verlagen? Ze ontdekken het tijdens een verdiepende workshop.

Professionals in de kinderopvang en leerkrachten van groep 1 en 2 maken tijdens hun workshop kennis met de Gebarenstemmethode. Leerkrachten van groep 1 tot en met 8 gaan aan de slag met praktische toepassingen en werkvormen om het leesplezier in de klas te vergroten.

Het Kenniscafé vindt dinsdag 19 maart van 18.30 tot 21.30 uur plaats in Bibliotheek Het Kruispunt. Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekaanzet.nl/kenniscafe. De toegang is gratis. Aanmelden via kenniscafe@debibliotheekaanzet.nl.

Advertenties uit de krant