Afbeelding

Twee kunstenaars in 'Hart'

Algemeen

BARENDRECHT - Ziyad Jad Elhak en Rebecca Siccama zijn dinsdag 12 maart te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Zij hebben in 2018 samen in het gemeentehuis in Barendrecht geëxposeerd. Nu trekken zij de aandacht in het gemeentehuis in Ridderkerk. Van 11 maart tot 5 april is hun werk daar te zien.

Beide kunstenaars, komend vanuit heel verschillende achtergronden, maken kunst waarin zij zich onder andere laten inspireren door de bijbel. Ziyad Jad Elhak is 39 jaar en vader van drie kinderen. Hij is in 2014 gevlucht uit de oorlog in Syrië. Ziyad was in Damascus ondernemer en beheerde er een eigen restaurant. Hij was ook verhalenverteller en schrijver in het Arabisch. Hij schildert als hobby. Deze hobby geeft hem veel afleiding. Het is bijzonder dat Ziyad als moslim ook veel taferelen uit de Bijbel schildert.

Rebecca Siccama, 54 jaar en inwoonster van Barendrecht, is beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in schilderen op leer. Daarnaast schildert zij abstract op doek en geeft zij workshops. In haar workshop 'Profetisch schilderen' komen ontmoeten en schilderen samen. Daarnaast exposeert zij met een viertal aangeklede poppen haar schilderingen op leer met tassen, jasjes en rokken.

Ook is er in deze uitzending aandacht voor Biddag voor Gewas en Arbeid op woensdag 13 maart. Het radioprogramma is dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht, via FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en www.exxact.nl. Uitzendingen terugluisteren kan op www.hartvoorbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant