Logo deschakelbarendrecht.nl

Wandkleden in Bergarde

HEERJANSDAM – In Bergarde Galleries opent zaterdag 16 maart de tentoonstelling 'Search for a much bigger Flora'. Negen wandkleden van Peter Hellemons worden gepresenteerd. De kunstenaar maakte de reeks in samenwerking met het TextielMuseum gedurende de periode 2010-2019.

Het negende kleed – tevens sluitstuk van de serie – werd in februari afgerond. Met dit laatste tapijt is de serie 'Search for a much bigger Flora' compleet en zal deze voor het eerst in zijn totaliteit te bewonderen zijn.

De familie en het gezin zijn onderwerpen die terugkomen op de wandkleden van Hellemons. Zo loopt de relatie met zijn dochter Flora als een rode draad door alle tapijten. Peter Hellemons haalde inspiratie uit reeds bestaande foto's die hij ontdekte in zijn eigen fotoarchief, maar ook uit die van zijn schoonvader Leo Polhuis. Foto's gemaakt door dochter Flora waren eveneens belangrijk bij de totstandkoming van de serie. In ieder wandkleed is een bepaald aspect van de relatie tussen vader en dochter te ontdekken.

De opening is van 16 tot 18 uur en wordt verricht door Diana Wind, kunsthistorica en voormalig directeur van Stedelijk Museum Schiedam. Aanmelden kan via info@bergarde.com. Zie www.bergarde.com voor meer informatie.

Meer berichten