Logo deschakelbarendrecht.nl

De geboorte van de moderne wereld

BARENDREHT - Vanaf zaterdag 23 maart geeft Peter Marijnissen, docent Kunstbeschouwing bij KunstCreatief Barendrecht, vier lezingen over de geboorte van de moderne wereld. De lezingen bestrijken de periode 1880 tot 1920, het tijdvak waarin met vallen opstaan de moderne wereld werd geboren.

Die geboorte begint optimistisch en vernieuwend, om te eindigen in opstanden en het bloedbad van de Eerste Wereldoorlog. Cultuurgeschiedenis in de breedste zin van het woord, dat is de invalshoek in deze serie. Beeldende kunst, architectuur, muziek, fotografie, literatuur, hoe spelen ze in op de politieke en sociale ontwikkelingen en in hoeverre worden ze erdoor beïnvloed? Een reis door veertig jaar in al dan niet bewegend beeld en geluid.

De eerste lezing op 23 maart gaat over het onderwerp Ophef en Vertier. De lezingen zijn van 10 tot 12 uur. Op 30 maart bespreekt men de macht van de camera, op 6 april de artistieke revoluties en op 13 april Kunst in crisistijd. De kosten zijn twintig euro per persoon per lezing. Bij inschrijving voor alle vier de lezingen krijgt men tien euro korting. Aanmelden kan via www.kunstcreatief.nl.

KunstCreatief, Buitenlandse Baan 1, Barendrecht, 0657141044, info@kunstcreatief.nl.

Meer berichten