Logo deschakelbarendrecht.nl

Vrijwilligers gezocht

BARENDRECHT – KijkopWelzijn werkt veel met vrijwilligers. De stichting is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor thuisadministratie, het computerspreekuur en bezoekmaatjes.

Barendrechters die behoefte hebben aan hulp of ondersteuning, graag anderen ontmoeten of activiteiten ondernemen, kunnen terecht bij KijkopWelzijn. De welzijnsorganisatie organiseert activiteiten voor en biedt ondersteuning aan verschillende groepen. Vragen, wensen en ideeën van inwoners staan daarbij centraal.

Soms kunnen mensen wat aandacht, hulp of ondersteuning gebruiken. Dat hoeft niet altijd professionele hulp te zijn. Wie op zoek is naar een leuke manier om zich vrijwillig in te zetten en houdt van één op één contact, kan aan de slag als maatje. Een maatje biedt ondersteuning die bij hem of haar past. Dit kan zijn in de vorm van op bezoek gaan of het begeleiden van iemand naar een afspraak. Wie houdt van uitgaan, kan gekoppeld worden aan iemand die graag op stap gaat, maar daar begeleiding bij nodig heeft.

Ook zoekt KijkopWelzijn mensen die het leuk vinden om andere mensen in hun thuissituatie te helpen met het uitzoeken, ordenen en opzetten van hun (financiële) administratie en wordt gezocht naar vrijwilligers voor het computerspreekuur voor vijftigplussers. Het computerspreekuur is elke woensdag van 10 tot 12.30 in bibliotheek Het Kruispunt. KijkopWelzijn zoekt mensen die anderen willen helpen bij vragen over computer- of tabletgebruik.

Kortom: maatje en vrijwilliger zijn heeft vele vormen. Voor meer informatie en om aan te melden ka men contact opnemen via 0180-691802 of wenv@kijkopwelzijn.nl.

Meer berichten