Afbeelding

Nog geen klimaatkasten

Algemeen

BARENDRECHT - Nicoline Blankenstein (EVB) vroeg dinsdagavond in de raadsvergadering naar de stand van zaken van het binnenklimaat in de Barendrechtse schoolgebouwen. Blankenstein: ,,We hebben nog steeds geen raadsinformatiebrief ontvangen. Ik ben bij twee scholen geweest en heb gemerkt dat het binnenklimaat niet alleen op warme dagen een probleem is. Ik ging er met hoofdpijn weer weg. De situatie is onacceptabel.''

Peter Luijendijk liet weten dat er hard wordt gewerkt aan het probleem. Er worden klimaatkasten geplaatst op de daken van pilotscholen De Driehoek en CBS De Vrijenburg. Maar die draaien nog niet door diverse tegenslagen. De wethouder verwacht dat het systeem eind april opgeleverd. Hij informeert de gemeenteraad als het zover is. Verbetert het binnenklimaat van de scholen met dit systeem, dan wordt het ook bij andere scholen toegepast.

Basisschool De Driehoek luidde vorig jaar mei de noodklok omdat leerlingen en leerkrachten last hebben van hoofdpijn, benauwdheid, concentratieverlies en vermoeidheid door het slechte leefklimaat in het gebouw. De school is al sinds de ingebruikname van het gebouw in 2004 bezig met dit probleem. Diverse onderzoeken en een aantal tijdelijke oplossingen leverden niets op. Daarom luidden de directie en MR de noodklok.

Advertenties uit de krant