Afbeelding

Borgstede moet parel worden

Algemeen

BARENDRECHT – Borgstede moet de parel van de ouderenzorg in Barendrecht worden. Daartoe werd dinsdag een motie aangenomen door de gemeenteraad. EVB nam het initiatief tot het indienen. De raad geeft de wethouder tien uitgangspunten mee die als leidraad moeten dienen bij het uitwerken van de visie voor Borgstede.

SPG-ChristenUnie diende de motie mede in. Ook CDA, VVD, PvdA en D66 spraken hun steun uit. GroenLinks stemde tegen. Arie Kooijman liet weten de motie overbodig te vinden, vanwege de raadsinformatiebrief die wethouder Reshma Roopram dinsdag verzond. De inhoud daarvan komt grotendeels overeen met de tien punten.

Borgstede moet volgens de motie een modern gebouw worden met een wijkfunctie, waar uitmuntende ouderenzorg en kwaliteit van leven voorop staan en groen en verkeersveiligheid een belangrijk speerpunt zijn. Er moet worden gekeken naar combinaties van meerdere zorg- en woonvormen. Er moet onderzocht worden of gecombineerd wonen met jongeren mogelijk is. Ook moet er gezorgd worden voor een soepele transitie met goede tijdelijke huisvesting voor bewoners. Verder moet gekeken worden of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een rol kunnen spelen in het vernieuwde concept. Tenslotte wordt de wethouder opgeroepen de betrokken partijen te inspireren, motiveren en betrekken.

Wethouder Roopram stelde dinsdag voor de inhoud van de raadsinformatiebrief en de motie in samenhang te brengen. Dat voorstel vond bijval. Daarom is een extra commissievergadering op 26 maart.

Advertenties uit de krant