Logo deschakelbarendrecht.nl

Buurtsportcoach zoekt voetbaltalenten

BARENDRECHT – De Buurtsportcoach en het Jongerenwerk van KijkopWelzijn houden woensdag 20 maart een talentendag voor voetballende jongens en meiden uit groep 7 en 8 (tien tot twaalf jaar) op het Cruyff Court achter BlokK0180.

Er worden tien jongens en tien meiden geselecteerd om het Barendrechts jongens- en meidenteam te vertegenwoordigen in Nederland tijdens het 6vs6 toernooi van de Cruyff Foundation. De talentendag is van 13.30 tot 16.30 uur.
Tijdens de dag wordt er getraind en worden er samenwerkingsspellen gedaan. Er wordt niet alleen gekeken of er goed gevoetbald wordt, maar ook hoe er met elkaar wordt omgegaan. De jongens en meiden worden geselecteerd door de Buurtsportcoach.

Voor wie geselecteerd wordt, volgt er een project waarin een aantal keren wordt getraind met elkaar (op donderdagmiddag na schooltijd). Tijdens deze trainingen werken de teams naar de kwartfinale toe.
Deze kwartfinale vindt plaats op woensdag 17 april in Capelle aan den IJssel. Bij winst van deze kwartfinale of de uitverkiezing van sportiefste ploeg, vindt de halve finale plaats op zondag 26 mei in Rotterdam. Bij weer winst of sportiefste ploeg vindt uiteindelijk de landelijke finale plaats op zaterdag 29 juni in Nijmegen.

Aanmelden voor deze talentendag is verplicht. Dat kan via buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl.

Meer berichten