Afbeelding

Villex richt eigen stichting op

Algemeen

BARENDRECHT - Leegstandbeheerder Villex Vastgoedbescherming heeft een stichting opgericht om het sociale beheer naar een nog hoger niveau te tillen. Bewoners kunnen zelf ideeën aandragen en uitvoeren om de leefbaarheid en saamhorigheid te verbeteren.

Stichting Happy Villex Moments is een initiatief van de leegstandbeheerder. Villex beheert en beschermt vastgoed van gemeentes, woningcorporaties en andere vastgoedeigenaren. Steeds vaker worden verschillende doelgroepen gemixt, zoals statushouders met studenten en spoedzoekers. Het bevorderen van sociale cohesie staat binnen deze zelfbeheerprojecten centraal.

Het idee voor Happy Villex Moments is ontstaan om wat terug te doen voor bewoners en om nog meer goede buurtinitiatieven te stimuleren. "Uiteindelijk beheren en beschermen bewoners het vastgoed voor ons en daar mag best wel eens iets leuks tegenover staan!", aldus Charlotte Scholte, marketeer bij Villex. ,,Het afgelopen jaar hebben wij voor de bewoners gedacht door zelf evenementen en activiteiten te initiëren en organiseren. Dit met succes. Met deze stichting geven wij bewoners de ruimte het initiatief te nemen en vergroten daarmee ook de betrokkenheid.''

 Alle bewoners van Villex kunnen vanaf 18 maart hun idee inzenden. Door middel van een video of tekst kunnen bewoners hun idee online presenteren en zo stemmen werven. Op basis van het aantal stemmen wordt gekozen welke ideeën daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden.

 De eerste 1000 euro is gedoneerd door Rob Olivier, directeur van Villex Vastgoedbescherming. Dagelijks komen er inkomsten bij. Rob Olivier: ,,Vijf euro van het inschrijfgeld dat woningzoekenden betalen bij Villex, wordt gedoneerd aan de stichting." Doneren aan Happy Villex Moments? Mail marketing@villex.nl voor meer informatie.

Advertenties uit de krant