Afbeelding

Verkiezingsdebat natuur en landschap

Algemeen

REGIO - Woensdag 13 maart houden Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap en IVN Natuureducatie een debat voor de Provinciale Statenverkiezingen. Het debat gaat over natuur en landschap. De lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen zullen, onder leiding van debatleider Martine Boerkamp, de degens kruisen over onderwerpen als biodiversiteit, landschapsbescherming en bodemdaling.

Ook zullen tijdens het debat de resultaten van de grote landschapsenquête (45.000 respondenten) gepresenteerd worden, waarbij wordt ingezoomd op de Zuid-Hollandse resultaten en conclusies. Daarnaast zal men aan de hand van een aantal kennisvragen nagaan welke politicus 'De Groenste Mens' is. Het publiek kan via een app eveneens deelnemen aan deze kennisquiz.

De provincie speelt een belangrijke rol op het gebied van natuur en landschap. Zo bepaalt de provincie waar nieuwe woningen, bedrijventerreinen en windmolens gebouwd kunnen worden en waar het landschap open en groen blijft. Ook staat de provincie aan de lat voor het realiseren van een netwerk van natuurgebieden, het Natuurnetwerk Nederland, en is de provincie een belangrijke speler in de transitie naar een duurzame en natuur-inclusieve landbouw. De verkiezingen op 20 maart voor Provinciale Staten doen er dus toe. In het verkiezingsdebat zal blijken wat de ambities zijn van de verschillende partijen op het gebied van natuur en landschap en zullen zij hun standpunten verdedigen.

Woensdag 13 maart is men van 15 tot 17 uur welkom in Provinciehuis Zuid-Holland, MSA hal aan Zuid-Hollandplein 1, 2596 AW te Den Haag. 
 

Advertenties uit de krant