Afbeelding

Nieuws uit De Dierenstee

Algemeen

NUMANSDORP - Naast honden en katten worden in De Dierenstee ook konijnen en knaagdieren opgevangen. Op dit moment wachten twee konijnen en drie cavia's op een nieuw thuis. Over beide diersoorten bestaat helaas veel onwetendheid.

Zo leven veel konijnen en cavia's nog alleen, terwijl het groepsdieren zijn. Ze kunnen echt een maatje missen, een baas kan het gezelschap van een soortgenoot nooit vervangen. Dat is duidelijk te merken aan konijn Suske, een gecastreerde Lotharinger van drie jaar oud.

Hij kwam in de opvang terecht nadat de voedster met wie hij samenwoonde overleed. Nu is hij vrij eenzaam en Suske zit niet op het gezelschap van mensen te wachten. Iets dat overigens voor veel konijnen geldt; het zijn prooidieren en ze vinden het niet fijn om opgepakt te worden. Geaaid worden is voor de meeste konijnen geen probleem, maar het zijn zeker geen 'knuffeldieren'. Suske is pas te aaien als hij goed aan je gewend is.

Vreemden laat Suske niet dichtbij hem komen, al komt hij soms wel iets uit je hand eten. Suske gaat liever op ontdekkingstocht. Hij is erg ondernemend en nieuwsgierig en heeft dan ook een ruim (buiten)verblijf nodig. Daarnaast moet Suske uiteraard weer aan een dame worden gekoppeld, dat zal hem goed doen.

Wie Suske wil proberen te koppelen aan zijn of haar voedster, kan contact opnemen met De Dierenstee. In de opvang kan dan tijdens een speeddate worden gekeken of er een klik is tussen Suske en de voedster. Gaat de eerste ontmoeting goed, dan kan de koppeling thuis worden voortgezet. Welke konijnenliefhebber heeft een fijne plek voor Suske?

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant