Logo deschakelbarendrecht.nl

Barendrecht en Heerjansdam doen

BARENDRECHT/HEERJANSDAM – Het Oranje Fonds houdt 15 en 16 maart weer NLdoet. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de schijnwerpers en nodigt iedereen uit een dagje de handen uit de mouwen te steken. In Barendrecht en Heerjansdam worden de meeste klussen uitgevoerd op zaterdag 16 maart.

Bij Humanitas DMH Vrijheidsakker laten kappers mensen met een licht verstandelijke beperking zaterdag ontdekken hoe fijn het is er verzorgd en mooi uit te zien. Mannen en vrouwen met lang, kort of stijl haar of kroeshaar kunnen zich laten knippen tussen 11 en 15 uur.
De Hoftuin wordt zaterdag lenteklaar gemaakt. Er wordt onkruid en zwerfvuil verwijderd, het tuinmeubilair wordt schoongemaakt en waar nodig geverfd. Er wordt een moestuin gerealiseerd waar men in de zomer de vruchten van kan plukken. Meehelpen kan van 10 tot 16 uur.
Bij De Kleine Duiker is zaterdag een plantdag. Langs de paardenwei loopt een weg waarlangs een Zeeuwse haag geplant wordt, een natuurlijke afrastering van anderhalve kilometer. Er zal een geul gegraven zijn, zodat de haag alleen maar aangeplant hoeft te worden. Er wordt gewerkt van 10 tot 17 uur.
Ook in de Oranjespeeltuin is van alles te doen tussen 9 en 16 uur, zoals het verwijderen van de basketbalpaal en het openingsgereed maken van de speeltuin. Op vrijdag is er al voorjaarsschoonmaak van het Creahuis en het toezichthoudershuis.
Kanovereniging Lekko ontdoet zaterdag het Waaltje van plastic soep. Er wordt zoveel mogelijk plastic en zwerfafval uit het water gehaald en verantwoord afgevoerd. Meehelpen aan Noldijk 73 kan tussen 15 en 17.30 uur.
Bij scouting Ooievaarsgroep Heerjansdam kan men zaterdag tijdens NL doet helpen bij opknappen van materiaal, het clubhuis en het buitenterrein. Klussen zijn onder meer een plaatsje leggen bij de zitkuil, een schuttingdeur zetten naast het clubhuis en tafels en banken schuren en lakken. Meehelpen kan aan Ganzekant 16a van 9 tot 16 uur.

Aanmelden als vrijwilliger of deelnemer voor deze klussen kan via www.nldoet.nl. Wie zoekt op 'Barendrecht' vindt alle genoemde projecten. Door op het project te klikken, vindt men meer informatie over de klus en de mogelijkheden om aan te melden.

Meer berichten