Logo deschakelbarendrecht.nl

Lisa is Jeugdambassadeur voor ONE

BARENDRECHT Lisa Muller, ONE Jeugdambassadeur uit Barendrecht, zet zich in voor de wereldwijde strijd tegen armoede. Ze is geselecteerd voor de campagneorganisatie ONE in 2019. Lisa zet zich actief in voor de strijd tegen extreme armoede en voorkombare ziektes.

Vrijdag 8 maart, op Internationale Vrouwendag, heeft zij samen met dertig andere Nederlandse Jeugdambassadeurs campagne gevoerd voor vrouwenrechten en gesproken met Europarlementariër Kati Piri. Lisa (18) vertelt: ,,Ik ben blij dat ik als Jeugdambassadeur aan de slag ga. Het is belangrijk om extreme armoede te beëindigen en op te komen voor vrouwenrechten. Ik wil mensen ook laten zien dat het makkelijk is om campagne te voeren en dat hun stem echt een verschil maakt!"

In het programma werken honderden jonge vrijwilligers in Nederland, Europa, Sub-Sahara Afrika en Noord-Amerika samen om de bewustheid te vergroten over de strijd tegen extreme armoede. Als onderdeel van het programma heeft Lisa ontmoetingen met politici, media en het algemene publiek, zowel hier in Barendrecht als in Den Haag bij de Tweede Kamer.

Naast het promoten van de positieve invloed die ontwikkelingssamenwerking wereldwijd heeft, zal zij campagne voeren voor de strijd tegen hiv/aids, malaria en tuberculose. Daarnaast roepen ze Nederland op door te gaan met het ondersteunen van onderwijs in ontwikkelingslanden.

Eefje van Esch, campagne- en mediacoördinator van ONE in Nederland: ,,We hebben dit jaar een fantastisch team van Jeugdambassadeurs. Ze zullen zich bezighouden met zowel het algemene publiek als politieke leiders, waarbij zij hen oproepen tot een eerlijkere wereld en een einde aan extreme armoede. Door te focussen op economische empowerment van vrouwen en onderwijs voor meisjes, zullen zij enkele van de onderliggende problemen die extreme armoede veroorzaken aanpakken. "

Dit is het zesde jaar. In de laatste jaren zijn Jeugdambassadeurs naar de Tweede en Eerste Kamer, het Europees Parlement en bij de G7-top geweest om wereldleiders op te roepen om actie te ondernemen.

Meer berichten