Logo deschakelbarendrecht.nl

Veertigdagentijd in Hart voor Barendrecht

BARENDRECHT - Dominee Bert de Wit van Carnisse Haven en Ad Besems van de Augustinus Parochie zijn dinsdag 26 maart te gast  in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. De presentatoren spreken met hen over de veertigdagentijd, de periode voor Pasen, die dit jaar is van woensdag 6 maart tot donderdag 18 april.

Het is een tijd van bezinning en versobering. Veel christenen vasten tijdens de veertig dagen voor Pasen. De Rooms Katholieke Kerk heeft een lange traditie wanneer het over de veertigdagentijd gaat. Bij de Protestantse kerken is er in deze tijd meer aandacht voor gekomen. Hoe bereiden de kerken zich voor op weg naar Pasen? Hierover gaat men in gesprek met Bert de Wit en Ad Besems. Ook wordt gesproken over het jaarthema van Carnisse Haven, 'Te water!. Is er leven na de doop?' Hoe gaan ouders om met de geloofsopvoeding van hun kinderen?

Hart voor Barendrecht is iedere dinsdag van 19 tot 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht, te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via www.exxactfm.nl. Meer informatie en uitzendingen terugluisteren: www.hartvoorbarendrecht.nl.

Meer berichten