Afbeelding

Verkiezingsgastles op Calvijn

Algemeen

BARENDRECHT - Afgelopen donderdag verzorgde Mick de Kruijff, leerling uit 4vwo van Calvijn Groene Hart, een gastles voor heel 4vwo, aangezien hij ook enthousiast jeugdbestuurder is bij Waterschap Hollandse Delta.

Deze gastles paste perfect bij het ckv-project 'Carnisselande en het elastisch perspectief', waarbij de vierdeklassers leren hoe je een wijk klimaatbestendig kan maken. Mick vertelt over zijn bestuurstaak: ,,Samen met Judith Meurs ben ik jeugdbestuurder. Onze taken zijn samen te vatten in twee punten: de jeugd vertegenwoordigen bij het waterschap en het waterschap vertegenwoordigen bij de jeugd.'' Dit laatste doet hij met veel enthousiasme door de leerlingen uit 4vwo uit te leggen hoe keuzes van verschillende partijen gevolgen hebben voor het beheer van het waterschap en als spelleider op te treden bij een democratiegame, die inzichten geeft in de gevolgen van de keuzes die op bestuurlijk niveau worden genomen.

Na afloop van het spel reflecteerden de Calvijnleerlingen: 'Best lastig waar je allemaal rekening mee moet houden' en 'Soms zijn de gevolgen van je keuze niet direct zichtbaar, maar wel op langere termijn of 'Nu begrijp ik ook waarom het zo belangrijk is te gaan kiezen woensdag 20 maart.' Kortom: de les van Mick was zeer geslaagd en het belang van het waterschap is nu ook echt iedereen duidelijk.

Advertenties uit de krant