Afbeelding

Clubrecordhouder naar Beurs

Algemeen

BARENDRECHT - De oudste clubrecordhouder van CAV Energie, Pieter Antonie van der Velden, is in het dagelijks leven naast hardloper ook beeldend kunstenaar. Woonachtig in Lekkerkerk, waar Energie meedeed aan de 5 en 10 kilometerwedstrijd van AV Start, werd na afloop een kijkje gegund in de beeldentuin van Piet.

Terwijl zijn vrouw een kopje soep voor de gasten bereidde, konden de bezoekers zich vergapen aan de prachtige hersenspinsels en makelij die Piet met hamer, beitel en allerlei ander werktuig in zijn atelier in de tuin creëert. Ook de nieuwste creatie kon worden bewonderd. Piet heeft er de afgelopen weken de laatste hand aan gelegd. Het is nu af en Piet heeft het via Facebook bekend gemaakt: een uniek bespeelbare stenen viool (albast) met originele vioolonderdelen, hol uitgehakt, handwerk, ware grootte, gewicht 2,9 kilo, wanddikte drie tot vier millimeter. Je weet werkelijk niet wat je ziet.

Dit beeld is zo bijzonder dat Piet met alléén dit beeld onder begeleiding van echte vioolmuziek en fantasierijke belichting de komende zomer te zien is in een grote expositie in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Wie zo lang niet wil wachten en ook benieuwd is naar het overige werk van Piet is na afspraak welkom in Lekkerkerk. Zoek hem even op Facebook op voor zijn telefoonnummer en een preview van zijn werk.

Advertenties uit de krant