Afbeelding

Opleiding reanimatie met AED

woensdag 8 mei 2019 19:30

EHBO-vereniging Heerjansdam start woensdag 8 en 15 mei met nieuwe opleidingen reanimatie met AED. In kleine groepen worden door een gediplomeerd instructeur in twee avonden de principes van hartreanimatie uitgelegd. De eerste avond staat in het teken staan van theorie. De tweede avond is gewijd aan zelf reanimeren op oefenpoppen. De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend diploma van de Hartstichting.

Nog steeds overlijden de meeste mensen thuis aan een hartstilstand terwijl minder dan dertig procent van de bevolking kan reanimeren. Reanimeren kan cruciale tijd schelen, waardoor de kans op een geslaagd herstel groter wordt. Doordat de cursus wordt gecombineerd met het gebruik van de AED stijgen de overlevingskansen nog meer. De AED (Automatische Externe Defibrillator) kan van onschatbare waarde zijn. De eerste zes minuten waarin men zelf kan starten met een reanimatie zijn cruciaal.

Tijden de training kan een fysieke of mentale inspanning van deelnemers worden verwacht. Het is daarom van belang dat de deelnemers voldoende fit zijn om aan de training deel te nemen. Bij twijfel wordt men verzocht hierover per mail contact op te nemen met de cursusleiding. Aanmelden kan via reanimatie@ehboheerjansdam.nl en www.ehboheerjansdam.nl. EHBO-vereniging Heerjansdam is een partner van de Hartstichting.