Het team van Afval loont was dinsdag present in de raadszaal.
Het team van Afval loont was dinsdag present in de raadszaal.

Afval loont blij met brede politieke steun

Algemeen

BARENDRECHT - Afval loont wil graag blijven en is blij met de brede maatschappelijke en politieke steun in Barendrecht. ,,De brede steun van alle partijen tijdens de raadsvergadering van 2 april vonden wij een fantastische uitnodiging om er alles aan te doen om open te blijven in Barendrecht. Het is dan ook vreemd dat we niet direct zijn meegenomen in het nieuwe Afval beleidsplan'', aldus directeur Marc ten Oever. 

Afval loont denkt een goede aanvulling te kunnen zijn in Barendrecht. ,,Afval loont heeft immer oog voor milieu, de samenleving en is maatschappelijk betrokken. Een rol die we altijd met plezier invullen voor veel inwoners en maatschappelijke organisaties. Wij denken een redelijk en duurzaam alternatief te kunnen zijn voor het plaatsen van bakken bij inwoners. Ook willen we meedenken over de mogelijkheid om groente- en fruitafval in te nemen in onze filialen, in overleg met BAR-afvalbeheer. Zo zouden inwoners de keuze krijgen of zij bakken willen of liever toch naar Afval loont gaan. In verband hiermee sluiten we zelfs uitbreiding van filialen niet uit'', schrijft Afval loont in een persbericht. Afval loont is blij met de uitnodiging van wethouder Schaap om serieus met elkaar in gesprek te gaan.

Als reactie op de vorige week dinsdag aangenomen motie, heeft Afval loont een mail geschreven aan alle fractievoorzitters. ,,Één van de daarin genoemde punten willen we wel specifiek noemen. In de motie staat het volgende: 'Verzoekt het college om over concrete plannen in gesprek te gaan met Afval loont om te kijken of ze als zelfstandig, financieel onafhankelijke onderneming in Barendrecht kunnen blijven bestaan'. Afval loont is een zelfstandig en financieel onafhankelijk bedrijf. Wij opereren voor eigen rekening en risico in Barendrecht. Dat er een vergoeding staat tegenover een dienstverlening van afvalinzameling lijkt ons logisch. Immers moet inzameling worden betaald. Dit gebeurt ook aan de NV BAR-afvalbeheer, Suez, Renewi of wie dan ook die afval inzamelt. Afval loont biedt daarnaast echter ook een maatschappelijke bijdrage. Afval loont wil graag de uitdaging, samen met Barendrecht, oppakken om indien mogelijk kosten te laten dalen. Maar als deze motie suggereert dat afvalinzameling niets kost, dan dagen wij het college uit om het nieuwe afvalbeleid ook op nul euro in te zetten.''

Advertenties uit de krant