Van Rooijen overhandigt Schaap symbolisch de petitie.
Van Rooijen overhandigt Schaap symbolisch de petitie.
FOTO

Petitie afval overhandigd

Algemeen

BARENDRECHT - Ferry van Rooijen overhandigde wethouder Cees Schaap dinsdag symbolisch de door ruim 3.500 mensen ondertekende petitie tegen het nieuwe afvalbeleid. Dat deed hij tijdens de vergadering van commissie Samenleving.

Van Rooijen liet weten dat ondertekenaars vooral teleurgesteld zijn dat de gemeente geen overleg gepleegd heeft met bewoners. Maar ook is er angst voor stankoverlast door de containers, het aanzicht, veiligheid, ruimteverlies en schade aan auto's.

Wethouder Schaap complimenteerde Van Rooijen met de hoeveelheid handtekeningen die in korte tijd is opgehaald en nodigde hem uit voor een kop koffie. ,,Graag wil ik het met u hebben over uw zorgen. Wellicht kan ik er een paar weghalen of nuanceren. Misschien schiet u wel raak, maar dat wil ik dan graag ervaren met u. Laten we daar een keer rustig de tijd voor nemen.'' Schaap dankte de initiatiefnemers en ondertekenaars voor hun betrokkenheid, maar deed verder geen toezeggingen.

Van Rooijen liet weten dat ondertekenaars het opheffen van Afval loont een kwalijke zaak vinden. ,,Het is een van de weinige ondernemingen die haar ruimte besteedt aan een gemeenschappelijk doel. Ook weten inwoners de weg naar Afval loont te vinden en zijn hierdoor bewust van afval scheiden. Ze weten beter waar ze het voor doen.'' Verder liet hij weten dat ondertekenaar zich zorgen maken over de medewerkers van Afval loont. ,,Ze worden begeleid naar nieuw werk, maar is dit ook een baangarantie?''

Er was wat verwarring dinsdagavond. In een open brief die wethouder Schaap op de site van gemeente Barendrecht publiceerde, was te lezen dat hij deze week een afspraak heeft met de initiatiefnemers. Van Rooijen wist echter van niets. Er blijkt een tweede petitie te zijn, die gestart is via een ander website. Die petitie is overigens aanzienlijk minder vaak getekend, 51 keer. Schaap herhaalde daarop zijn uitnodiging voor een kop koffie en zei dat hij hoopt Van Rooijen snel te spreken.

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant