<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Wouter de Boom (21)

Waar kennen we jou van?

Van Buurtpreventie en als verkeersregelaar. Met Buurtpreventie loop ik regelmatig over de Middenbaan. Ik woon sinds mijn geboorte in Barendrecht. Daarnaast werk ik voor Sushi Go Go aan het Onderlangs als bezorger.

Buurtpreventie, dat is vrijwilligerswerk toch?

Ja, ik doe dat nu drie jaar. Toen ik dertien was, wilde ik al bij de verkeersregelaars. Eigenlijk zat het er altijd al in. (Lachend) Bij Intertoys kocht ik zo'n bonnenboekje en schreef verkeersboetes uit in de parkeergarage van Albert Heijn. Ik sprak met Johan Terdu van Buurtpreventie, maar hij zei dat ik achttien jaar moest zijn. Dus dat werd wachten. Zodra ik achttien werd, heb ik me aangemeld. Om verkeersregelaar te worden moest ik een theoretische cursus doen. Ik vind het erg leuk om te doen.

Wat doe je voor opleiding?

Handhaving, toezicht en veiligheid. Nog anderhalf jaar te gaan, dan ben ik klaar. Wat ik precies ga doen, weet ik nog niet. Politie vind ik leuk en werken bij de douane.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik woon nog thuis bij mijn ouders. Ik heb een broertje van twaalf jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Mijn opa zat in de organisatie van Wielerronde Barendrecht. Ik weet nog dat ik er de hele dag bij was en dat we broodjes gingen halen met een jeep.

Waar word je gelukkig van?

Van mijn familie en van het verkeer regelen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het overlijden van mijn opa en oma. Met mijn oma had ik een ontzettend goede band, ik deelde veel met haar. Ze overleed vier jaar geleden.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Dat ik in de veiligheid kan gaan werken, een gezinnetje met twee kinderen en ik zou Azië weleens willen zien.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Bescheiden, ambitieus en sociaal.

Hoe sta je 's morgens op?

Om zeven uur als ik om half negen op school moet zijn. Echt vrolijk ben ik niet, laat mij in de ochtend maar met rust. Ik ontbijt de laatste tijd met een 'low calorieshake'.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Chocolade. Vooral die Milka-repen waar koek in zit. Ik ben twee maanden geleden gestopt met roken en ik moet nu nog meer moeite doen om niet teveel te snoepen.

Wat zijn je angsten?

Dat er iets met mijn ouders of broertje gebeurt.

Wat vind je stom?

Liegen. En het gedrag van verkeersgebruikers die wij als verkeersregelaars tegenkomen. Mensen die boos worden omdat ze de weg niet kunnen vervolgen door bijvoorbeeld een aanrijding. Ze zeggen gerust iets in de trant van 'Had die aanrijding niet wat later kunnen plaatsvinden?'. Uitschelden vind ik zo stom. Als wij ergens het verkeer staan te regelen, dan is er echt iets serieus aan de hand of is er een evenement.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Respect tonen en eerlijk zijn.

Waar kijk je naar op tv?
De serie 'Wietse' vind ik erg leuk en documentaires over spoedeisende hulp. En natuurlijk de serie 'Handhavers' van SBS6.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat opener willen zijn. Maar er wordt aan gewerkt.

Wat is je favoriete muziek?

Ik houd van Nederlandstalige muziek. Marco Borsato, André Hazes enzovoort.

Wat is je favoriete quote?

Het gaat niet om het doel, maar om de weg er naartoe. Ik heb met een aantal omwegen deze opleiding kunnen doen. Docenten geloofden er niet in. Maar uiteindelijk is het me tot hier al gelukt.

Wil je nog iets toevoegen?

Buurtpreventie is hard op zoek naar vrijwilligers. Het zou mooi zijn als meer mensen zich aanmelden. Kijk maar eens op buurtpreventiebaren
drecht.nl. Of op www.vkrb.nl.

Iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@
baruitgeverij.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>