Kruisweg in de Augustinuskerk
Logo deschakelbarendrecht.nl

Kruisweg in de Augustinuskerk

BARENDRECHT - The Passion wordt in Barendrecht uitgevoerd als Kruiswegviering. Een mooi alternatief voor degenen die de televisie-uitzending moeten missen of juist daarna verdieping zoeken van wat zij gezien en gehoord hebben.

De Kruiswegviering wordt vrijdag 19 april om 15 uur gehouden in de Augustinuskerk aan de Marijkesingel. Iedereen is welkom. Van tevoren aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Het aanvangstijdstip herinnert eraan dat volgens bekende bronnen Jezus om drie uur aan het kruis gestorven is. In ruim een half uur wordt stilgestaan bij alle bekende ontmoetingen en gebeurtenissen die Jezus had op zijn weg van het tribunaal dat hem veroordeelde tot aan zijn dood.

In diepgaande maar begrijpelijke taal wordt een verhaal verteld met verschillende lagen. Want de eenzaamheid en het lijden van de man van het kruis kan je ook raken omdat je dat herkent in je eigen leven. De teksten worden uitgesproken door Ad Besems en Cees Buijs. Er wordt gelegenheid geboden om bloemen neer te leggen bij het kruis. Bij voorkeur witte of gele bloemen.

Meer berichten