Afbeelding

Retrofilm: DeOliekachel op eeuwfeest Berkman

Algemeen

BARENDRECHT - Bas Romeijn heeft een video uit 2003 gepubliceerd op zijn website. Het 'Toen was geluk-team' speelt daarin 'De Oliekachel' op het eeuwfeest van Berkman. 

In opdracht van brandstofhandelaar Berkman hadden Joke Bruis, Sjoerd Pleijsier en Gerard Cox een speciale versie gemaakt van hun populaire televisieserie Toen was geluk heel gewoon. Het was één van de hoogtepunten op het feest voor relaties en personeel, dat Berkman gaf ter gelegenheid van hun honderdjarig bestaan.

Bas Romeijn sprong bijna een gat in de lucht toen hij voor zijn website met retrofilms een partij filmmateriaal van iemand kreeg en daartussen ook het filmverslag van dat feest zag zitten. Daarin was ook een volledig verslag van het toneelstuk De Oliekachel opgenomen. In zijn verzameling van films over het Barendrecht van toen, ontbrak iets over Berkman. Dus eindelijk, na alle films over veiling, Velo, Hooimeijer, watertoren, postkantoren  en agrarische activiteiten, heeft hij nu ook van dit oude Barendrechtse bedrijf een film. En nog wel een leuke.

Toen Berkman Beheer b.v. geen bezwaren tegen publicatie te bleek hebben, heeft Bas het toneelstukje uit het totale feestverslag geknipt en het op zijn website heeft gezet. Iedereen kan nu dus van deze speciale aflevering genieten.

Afbeelding

Advertenties uit de krant