Logo deschakelbarendrecht.nl
(Archieffoto De Schakel)
(Archieffoto De Schakel)

Kermis op het Binnenhof

BARENDRECHT– Vanaf maandag 22 april, tweede paasdag, is er weer kermis in Barendrecht. De kermis staat tot en met 27 april op het Binnenhof. De attracties staan aan beide zijden van de Binnenlandse Baan en bezetten ook het fietspad.
De kermis is geopend op de volgende tijden: Maandag van 14 tot 22 uur, dinsdag en woensdag (eurodag) van 13 tot 22 uur (van 12 tot 13 uur geopend voor gehandicapten), donderdag en vrijdag (eurodag) van 13 tot 22 uur en zaterdag van 11 tot 23 uur.

Praktische informatie
Fietsers moeten tijdens de kermisdagen van circa 11 tot 23.30 uur gebruikmaken van een omleidingsroute. De Binnenlandse Baan is dan afgesloten uur. Daarbuiten kan het verkeer gewoon op de Binnenlandse Baan rijden.
De verkeershinder begint bij de opbouw op zondag 21 april (na 12 uur) en maandag 22 april. Het afbouwen van de kermis gebeurt op zaterdag na sluiting en is zondag na 12 uur klaar. Tijdens deze gehele periode rijden de busdiensten een alternatieve route ter hoogte. Meer informatie hierover staat op www.ret.nl.

Om alle verkeer in goede banen te leiden worden drie verkeersregelaars ingezet. Zij staan bij het Onderlangs/Hema, 't Vlak en de kruising 1e/2e Barendrechtseweg. Het Onderlangs zal gedurende de hele kermisperiode toegankelijk blijven, met uitzondering van Koningsdag (27 april), vanwege festiviteiten op het Onderlangs.

Gedurende de draaiuren van de kermis kan het verkeer vanuit het Onderlangs uitsluitend linksaf de Binnenlandse Baan op. Verkeer, vrachtwagens uitgezonderd, mag tijdens de kermisdagen vanaf de Eerste Barendrechtseweg linksaf slaan richting de Scheldestraat. De Maasstraat is in deze periode afgesloten voor vrachtverkeer. Ook het parkeerterrein aan de Maasstraat kan niet worden gebruikt. De kermisexploitanten gebruiken die als tijdelijke huisvesting.

Het kermisterrein krijgt een omheining, ook zijn er nooduitgangen. Op het vernieuwde plein zelf hoeft niets te wijken voor de kermis. De weekmarkt in centrum vindt doorgang op vrijdag 26 april en staat die dag aan de Schaatsbaan.

Meer berichten