Afbeelding

Nederland Kerstbal op Marken

Algemeen

BARENDRECHT - De Barendrechts kunstenares Margo Boers heeft een 45 centimeter grote kerstbal beschilderd, de grote Nederland Kerstbal. Hierop staan gebouwen uit elke provincie van Nederland. De kerstbal hangt het hele toeristenseizoen bij de VVV aan de haven op Marken.

Op de grote kerstbal staan ook Barendrecht en Rotterdam. Zo zijn nu de Barendrechtse Watertoren, de Dorpskerken, de Erasmusbrug, Euromast en Oude Haven met Het Witte Huis te zien op Marken. Namens de stichting Promotie Waterland nam Trijntje Visser de grote Nederland Kerstbal in ontvangst. De beschilderde kerstballen van acht centimeter en houten klompjes met allerlei Marker-afbeeldingen van Margo's hand zijn te koop bij 't Marker Beertje op Marken. Alle kerstballen zijn uniek, omdat ze met de hand beschilderd worden.

De grote Nederland Kerstbal was al eens te zien in het RTL-programma Koffietijd. De bestellingen gaan het hele jaar door, zelfs met Pasen in zicht. Tot oktober is de kerstbal te bewonderen in het informatiepunt op Marken. Daarna gaat de grote kerstbal naar een andere bijzondere plaats, iets dichter bij huis.

Advertenties uit de krant