Logo deschakelbarendrecht.nl

Nieuws uit De Dierenstee

BARENDRECHT - Als er een hond in De Dierenstee het verdient om snel geplaatst te worden, is het de drie jaar oude kruising Odin. Hij heeft een slechte start gehad. Odin is te vroeg bij zijn moeder weggehaald en vervolgens terechtgekomen in een voor hem niet ideale omgeving. Dit alles heeft zijn sporen nagelaten en het heeft van Odin een ongelukkige hond gemaakt die lastig plaatsbaar is.

Odin is namelijk een heel drukke en nerveuze hond die snel overprikkeld is. Hij kan slecht zijn rust pakken en ziet in de aanval gaan als de beste verdediging.

Op andere honden reageert Odin heel fel. Dat is niet vreemd aangezien hij in zijn vorige huis is gepakt door een van de honden waarmee hij samenleefde. Odin wordt dus niet meer bij een soortgenoot geplaatst, maar ook andere huisdieren of kinderen zijn niet aan de orde. Odin heeft rust en regelmaat nodig en moet aan zo min mogelijk prikkels worden blootgesteld.

Ter ondersteuning krijgt Odin rustgevende medicijnen. Dit helpt hem wel iets, maar in de opvang ervaart Odin toch teveel prikkels. Daarnaast krijgt Odin vers vlees te eten, want hij lijkt een allergie te hebben. Waarvoor is echter (nog) niet duidelijk. Dit alles maakt Odin voor veel mensen geen aantrekkelijke hond om te adopteren.

Maar wie tijd gaat steken in het opbouwen van een band met Odin en hem een heel rustige plek kan bieden, krijgt daar veel liefde voor terug. Odin is dol op een knuffel en kruipt het liefst bij je op schoot. Er schuilt een lieve hond in Odin, maar zijn onrust heeft de overhand genomen. Voor Odin wordt dus een begripvolle en geduldige baas gezocht, die alle tijd neemt om zijn vertrouwen te winnen.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Meer berichten