Afbeelding

Met de hele buurt op stap

Algemeen

BARENDRECHT - De feestelijke afsluiting van project 'Burenhulp Oude Haven' was op zaterdag 13 april. De renovatie van de appartementen aan de Oude Haven zit er bijna op. Dat betekent dat de samenwerking tussen Patrimonium Barendrecht, de burenhulp-vrijwilligers van Present en de bewoners in het kader van dit project ten einde loopt.

Sinds juni voerde Patrimonium grootonderhoud uit aan de appartementen. Veel bewoners zijn op leeftijd en hebben geen familie om hen te ondersteunen bij voorbereidende werkzaamheden. Om deze mensen te helpen was er tijdens de renovatiemaanden een intensieve samenwerking tussen meerdere organisaties. Patrimonium, Present Barendrecht, Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht, Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en andere buurtgenoten sloegen de handen ineen om als vrijwilligers hun oudere buurtgenoten letterlijk een handje te helpen.

Ter afsluiting van de uitstekend verlopen samenwerking stond afgelopen zaterdag een dagje uit op het programma. De dag begon op het gemeentehuis met koffie, cake en een toespraak van wethouder Reshma Roopram. Zij bedankte de vrijwilligers voor de hulp en voor hun naastenliefde. Ook Corry van den Berg van Patrimonium en Pia van Dalen van Present namen kort het woord.

De groep van zo'n vijftig bewoners en twaalf vrijwilligers vertrok vervolgens met een touringcar naar het Biesbosch Museumeiland in Werkendam. Daar werd de middag doorgebracht met het bekijken van een film, een lunch en een bezoek aan het museum. De gasten genoten zichtbaar van het uitje en van de gezelligheid.

De afsluiting vond plaats in de Bethelkerk, waar onder het genot van een hapje en een drankje nog lang werd nagepraat. Present hoopt dat dit uitje er mede toe bijdraagt dat de bewoners elkaar nu nog beter kennen en weten te vinden. De dag werd mede mogelijk gemaakt door gemeente Barendrecht, Patrimonium, Berkman Energie Services en Lions Club IJsselmonde.

Advertenties uit de krant