Afbeelding

Carnisse Grienden noteert het 520e lid

Algemeen

BARENDRECHT - Tijdens de Voorjaarsmarkt in Poortugaal werden zaterdag bij vereniging De Carnisse Grienden veel vragen gesteld door en uitleg gegeven aan de bezoekers. De oude (griend)werktuigen trokken de aandacht. Banners met foto's van de activiteiten rond de bescherming van grienden en polders in de omgeving van Albrandswaard, waar de vereniging intensief mee bezig is, nodigden uit tot belangstellende vragen. Met het inschrijven van dertien nieuwe leden komt het ledental nu op 520.

De vereniging hield donderdag 11 april bij de Buytenhof haar jaarlijkse ledenvergadering. Er werd onder meer stilgestaan bij het afgelopen jaar en bij de vooruitzichten voor 2019. Vooral op de betrokkenheid bij de oprichting van de Gebiedscoöperatie van het Buijtenland van Rhoon en de plannen die de vereniging heeft ingediend voor de herinrichting van de Rhoonse Stort en die bijna een op een werden overgenomen, werd enthousiast gereageerd.

Aan de aftredende penningmeester werd het erelidmaatschap verleend. Na veertien jaar gaf Daan van Zanten het stokje over aan Frans Somers, die unaniem werd gekozen. Ook de herbenoeming van secretaris Elma Schreuders werd met applaus begroet.

Na het officiële gedeelte gaf Louis Dolmans een presentatie met betrekking tot stichting Doornik Natuurakkers in Gelderland. Deze stichting is opgericht in 2010 met als doel de combinatie biologisch-dynamische graanteelt met bescherming en herstel van akkervogels. Door zijn expertise is Louis betrokken geweest bij project Buijtenland van Rhoon, waar een ontwikkeling gaande is met betrekking tot het samengaan van landbouw en natuur.

Advertenties uit de krant